Sa kohë zgjat një filtër i pishinës?

Fatkeqësisht, në një moment në jetëgjatësinë e filtrit të fishekut të pishinës, do të vijë një moment kur fisheku do të duhet të zëvendësohet. Është shumë më e rëndësishme të kërkosh për shenja konsumimi sesa të numërosh orët e përdorimit. Më poshtë janë disa nga dhuratat që ju bëjnë të ditur se është koha për të zëvendësuar fishekun tuaj:

Presioni i lartë i ujit: Kur presioni i funksionimit të sistemit tuaj të filtrimit të pishinës fillon të rritet dhe nuk ulet pas një pastrimi të thellë të fishekut, kjo mund të jetë një shenjë se fisheku duhet të zëvendësohet.

Kapakët fundorë të plasaritur: Nëse kapaku fundor në të dy skajet e fishekut është bërë i brishtë dhe i plasaritur ose i copëtuar, ai fishek duhet të zëvendësohet menjëherë për të parandaluar që pjesët të shkëputen dhe të dëmtojnë sistemin tuaj.

Plesat e grisura: Plesat bëjnë filtrimin. Nëse pëlhura është grisur ose ka një pamje të turbullt, efektiviteti i fishekut tuaj është komprometuar dhe ai duhet të zëvendësohet.

Fisheku i grimcuar: Kur struktura e brendshme e fishekut tuaj është komprometuar, filtri juaj do të duket paksa si një kanaçe e grimcuar. Nëse kjo ndodh, është koha për të zëvendësuar fishekun tuaj.

FAQ

Pyetje: Cilat janë të mirat dhe të këqijat e të pasurit një filtër fishekësh?

Përgjigje: Një filtër fishekësh është opsioni më miqësor ndaj mjedisit të filtrit, pasi nuk keni nevojë të lani përsëri, gjë që shkarkon kimikate në mjedis dhe shpërdoron ujin. Për më tepër, një filtër i fishekëve funksionon pothuajse njësoj si një filtër DE, kështu që do të keni ujë jashtëzakonisht të pastër nëse thjesht e mbani filtrin tuaj të pastër. Megjithatë, kjo mirëmbajtje është ajo ku ky lloj filtri bie paksa. Për të punuar me efikasitet maksimal, fishekët duhet të pastrohen rregullisht dhe ky proces është mjaft i përfshirë.

Pyetje: Sa shpesh duhet të pastroj filtrin e fishekut të pishinës?

Përgjigje: Nuk ka asnjë përgjigje të caktuar për këtë pyetje. Varet nga përdorimi dhe faktorë të tjerë. Për shembull, sa më shumë njerëz që notojnë në pishinën tuaj, aq më shumë vajra, kremra kundër diellit dhe papastërti do të hyjnë në sistemin tuaj dhe aq më shpesh filtrat tuaj do të kërkojnë pastrim. Strategjia më e mirë është të monitoroni me kujdes presionin e sistemit tuaj. Kur fillon të zvarritet ndjeshëm, 8 ose 10 psi (paund për inç katror) mbi presionin normal të punës, atëherë është koha për të pastruar.

Pyetje: Si ta pastroj filtrin e fishekut të pishinës?

Përgjigje: Pas mbylljes së pompës, mbylljes së valvulave dhe heqjes së filtrit, thjesht duhet të hiqni me kujdes palosjet. Përdorimi i një mjeti të projektuar posaçërisht për pastrimin e filtrave mund ta përshpejtojë procesin në mënyrë të konsiderueshme, por pastrimi nuk është një punë që duhet të nxitoni. Pastrimi i pakujdesshëm mund të dëmtojë pëlhurën ose filtrin tuaj, duke e bërë atë të konsumohet më shpejt.


Koha e postimit: Korrik-12-2021